Cultura

Covasna: Expoziţie de fotografie care încheie turneul de incluziune socială „Despre oameni şi cartofi”

Turneul de incluziune socială „Despre oameni şi cartofi”, derulat în acest an de Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe cu scopul de a identifica şi prezenta problemele comunităţilor rome, dar şi de a sensibiliza opinia publică cu privire la acestea, se va încheia, joi, cu o expoziţie de fotografii realizate pe parcursul acestui proiect.

Directorul instituţiei, Anna Maria Popa, a precizat, marţi, că spectacolul „Despre oameni şi cartofi”, regizat de Radu Afrim, a fost prezentat în şase oraşe din judeţele limitrofe, respectiv Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Săcele, Braşov, Focşani şi Bacău, iar expoziţia de fotografii, realizată de artistul Vargyasi Levente, surprinde secvenţe din viaţa comunităţilor de romi din aceste localităţi.

În cadrul vernisajului, care va avea loc joi, de la ora 17,00, la Centrul de Cultură Arcuş din Sfântu Gheorghe, va fi prezentată şi o sinteză a problemelor identificate în urma discuţiilor purtate cu membrii comunităţilor rome, precum şi cu persoane de decizie din diferite instituţii ale statului, în încercarea de a găsi soluţii pentru rezolvarea acestora.

Scenariul spectacolului „Despre oameni şi cartofi” a fost inspirat de o întâmplare reală – o tragedie feroviară petrecută în anul 2012 în judeţul Covasna, în urma căreia au murit nouă oameni care se întorceau de la cules de cartofi, după ce tractorul în care se aflau a fost lovit de un tren.

Spectacolul a fost însoţit şi de o campanie de strângere de fonduri şi ajutoare pentru urmaşii victimelor decedate în accident.

Turneul de incluziune socială „Despre oameni şi cartofi”, lansat în primăvara acestui an, a fost cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version