Social

Cotidianul britanic ?Daily Mail? minte cu nerusinare

Cotidianul britanic ”Daily Mail” minte cu nerusinare: viata romilor din Baia Mare este una roz

Unul dintre cele mai cunoscute cotidiene britanice, ”Daily Mail” a publicat o poveste mincinoasa si nedocumentata despre romii din Baia Mare.
Potrivit acestui cotidian, primarul municipiului Baia Mare a promis tuturor romilor apartamente noi care sa-i fereasca de gerul patrunzator al iernii din Romania. Prin acest articol jurnalistii vor sa scoata in evidenta ca oricate privilegii li se fac romilor, ei prefera sa migreze in Europa si nu vor niciodata sa se integreze in societate.

Realitatea asa cum este

Au trecut mai mult de opt luni de cand circa 500 de familii traiesc intr-o mahala acoperita cu zapada, in locuinte improvizate, fara apa, canal si curent electric.
Mutarea romilor din zona, a avut loc in anul 2012 cand Primaria Baia Mare prin primarul Catalin Chereches a ”amenajat” mai multe apartamente in incinta unor cladiri din zona Cuprom.

Gardul de beton, o alta minciuna

In materialul prezentat, cotidianul britanic face referire si la gardul de beton care imprejmuieste cele doua blocuri. Si de aceasta data jurnalistii au jucat dupa bunul plac al lui Chereches, adica zidul nu face altceva decat sa delimiteze zona rezidentiala oferita de primar de zona carosabila avand ca rol de protectie si nicidecum de discriminare asa cum initial zidul a fost construit.
Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version