Connect with us

Educatie

Continuă programul de antreprenoriat derulat în licee

Junior Achievement România, cu sprijinul Citi România şi Citi Foundation, va continua implementarea în licee a celui mai amplu program de antreprenoriat pentru elevi, derulat prin platforma e-learning JA Inspire, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

„Sistemele educaţionale din întreaga lume trec printr-un proces amplu de transformare digitală şi de adaptare a modului de organizare a predării şi desfăşurare a activităţilor educaţionale. Junior Achievement România, cu sprijinul Citi România şi Citi Foundation, a răspuns acestor provocări şi continuă, în anul şcolar 2020-2021, implementarea programului educaţional de antreprenoriat „Antreprenor Junior”, adaptat formatului online sau hibrid, păstrând componentele practice de tip learning by doing şi project based. Investiţia Citi Foundation în acest program face parte din iniţiativa sa globală Pathways to Progress, menită să sprijine pregătirea pentru carieră şi oportunităţile economice pentru tineri din întreaga lume. Cu o nouă investiţie totală de 100 milioane de dolari, Pathways to Progress îşi propune să sprijine peste 1 milion de tineri prin dezvoltare de aptitudini şi educaţie antreprenorială”, notează sursa citată.

Programul „Antreprenor Junior” este conceput astfel încât să îi motiveze, să îi inspire şi să îi pregătească atât pe tineri, cât şi pe profesorii coordonatori să folosească o abordare antreprenorială în rezolvarea problemelor cu care se pot confrunta în comunitate sau în carieră.

În cadrul programului de antreprenoriat, cu ajutorul profesorilor coordonatori şi al consultanţilor voluntari din mediul de afaceri, 7.200 de tineri din România vor avea oportunitatea să înţeleagă mai bine conceptul de afacere, cum funcţionează domeniul financiar, care sunt diferitele ocupaţii din România în funcţie de industrie, cum poţi administra un start-up şi cum te poţi integra mai bine într-o economie de piaţă la baza căreia se află principii de etică şi de sustenabilitate.

„Elevii din programul Antreprenor Junior (program recunoscut de Comisia Europeană drept model de bună practică în educaţia antreprenorială) îşi dezvoltă competenţele antreprenoriale prin activităţi de tip learning by doing, care presupun o experienţă antreprenorială reală în dezvoltarea unui business pilot. Activităţile se desfăşoară sub coordonarea unui profesor şi beneficiază de consultanţă din partea unui voluntar JA, antreprenor sau specialist cu experienţă în domeniul afacerilor. Elevii care participă la acest program pot susţine gratuit examenul pentru obţinerea Certificatului European de Competenţe Antreprenoriale (European Skills Pass – ESP), dobândind astfel recunoaşterea competenţelor lor antreprenoriale la nivel european. Materialele programului, disponibile în format tipărit şi prin platforma e-learning JA Inspire, sunt adaptate atât pentru predarea sincronă, care presupune prezenţa concomitentă a elevilor şi profesorilor, cât şi pentru predarea asincronă, în care resursele digitale interactive şi exerciţiile cu feedback pot fi accesate şi utilizate de elevi în mod autonom”, menţionează Junior Achievement România.

În acest an, 15 consultanţi voluntari din partea Citi România sunt implicaţi în programul derulat de JA România.

În România, programele sunt urmate de peste 230.000 de elevi şi studenţi, respectiv 3.700 de profesori din 1.670 de şcoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi prin susţinerea financiară a comunităţii de afaceri din România.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință