Connect with us

Sanatate

Consultaţii medicale gratuite pe litoral printr-o campanie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”

Un număr de 36 de medici dermatologi şi pediatri vor oferi, în perioada 14-19 august, consultaţii gratuite turiştilor aflaţi în cinci staţiuni de pe litoral

Un număr de 36 de medici dermatologi şi pediatri vor oferi, în perioada 14-19 august, consultaţii gratuite turiştilor aflaţi în cinci staţiuni de pe litoral, în cadrul unei campanii de prevenţie derulată de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Instituţia de învăţământ superior a informat, vineri, printr-un comunicat de presă că, pentru al treilea an consecutiv, campania de prevenţie „Asumă-ţi să fii sănătos!” a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va ajunge pe litoralul românesc şi va oferi turiştilor prezenţi în cinci staţiuni de la Malul Mării Negre consultaţii gratuite în specialităţile dermatologie, endocrinologie şi, începând din acest an, şi în domeniul pediatriei.

Campania se va derula la Costineşti, Neptun, Saturn, Mangalia şi Olimp.

„Pe parcursul celor şase zile ale Campaniei – Asumă-ţi să fii sănătos ! – Litoral 2023, toţi cei care doresc să beneficieze gratuit de consultaţii dermatologice, endocrinologice şi pediatrice vor putea apela la profesionalismul celor 36 de medici (rezidenţi şi specialişti) care vor fi prezenţi în cele cinci puncte de lucru special amenajate (corturi spaţioase ale MApN pe care vor fi afişate bannere ale campaniei) în următoarele staţiuni: Costineşti, Neptun, Saturn, Mangalia şi Olimp. Consultaţiile se vor face în perioada 14-19 august în intervalele orare 09,00 – 12,00 şi 15,00 – 18,00, cu excepţia zilei de 19 august, când programul de screening se va derula doar în cursul dimineţii”, reiese din comunicat.

Corturile vor fi amplasate lângă următoarele repere: baze de salvare acvatică – salvamar şi puncte de prim ajutor de pe plajele din Neptun şi Mangalia; plaja din Olimp (lângă hotel Meduza); containere SMURD-ISU pe plajele de la Costineşti şi Saturn.

Campania este realizată în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie, Societatea Română de Endocrinologie şi Societatea Română de Pediatrie, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa şi al Ministerului Apărării Naţionale.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință