Connect with us

Social

Consultări pe marginea strategiei 2021-2027 de incluziune a minorităţii rome, la Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud

Instituţia Prefectului – judeţul Bistriţa-Năsăud a găzduit marţi, 25 august 2020, o şedinţă având ca temă principală de discuţie Strategia Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome, pentru perioada 2021-2027. Întrunirea a fost organizată de Daciana Fetti, expertul cu atribuţii în implementarea politicilor publice pentru romi din cadrul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, la solicitarea reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Romi, care în această perioadă au programate o serie de întâlniri cu autorităţile din mai multe judeţe, pentru a discuta despre necesitatea unei noi viziuni în abordarea problematicilor etniei rome.

La consultări au participat suprefectul Eugen-Dicones Curteanu, Daniel Rădulescu – preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, Iulian Paraschiv – director cabinet în cadrul agenţiei, precum şi membri ai Grupului Mixt pentru Romi Bistriţa-Năsăud.

Subprefectul a insistat pe ideea că noua strategie trebuie creionată pe nevoile reale şi specifice ale familiilor, respectiv comunităţilor de romi provenind din diverse zone, motiv pentru care astfel de discuţii aplicate, în funcţie de caracteristicile locale, sunt foarte utile pentru a completa noul document de planificare în mod corect şi realist.

La rândul său, preşedintele Daniel Rădulescu a detaliat aspectele negative observate în aplicarea vechilor strategii, menţionând că cea mai mare problemă constatată, ce trebuie remediată, este legată de abordarea integrată a politicilor, care până acum a fost invocată foarte mult în plan teoretic şi s-a regăsit deficient în practică.

Pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Romi poate fi consultat documentul conţinând viziunea pentru noua strategie în domeniul incluziunii sociale a romilor, document pentru care se mai pot transmite propuneri până în data de 15 septembrie a.c.
http://www.anr.gov.ro/images/Site2020/Documente/ANR–Text-prezentare-noua-viziune-a-viitoarei-SNIR-2021-2027–19.02.2020-FINAL-pentru-website.pdf

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință