Connect with us

Educatie

Constanţa: 1-5 iulie, prima etapă de înscriere în învăţământul dual 2024-2025, în cadrul Consorţiului Regional „Tehno-Dobrogea”

Universitatea Ovidius şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa anunţă organizarea, în perioada 1 – 5 iulie, a primei etape de înscriere în învăţământul dual pentru anul şcolar 2024 – 2025, în cadrul Consorţiului Regional „Tehno-Dobrogea” – Ovidius Engineering Hub, instituţia de învăţământ superior având calitatea de lider.

Coordonatorul activităţilor privind învăţământul dual din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa (UOC), şef de lucrări dr. ing. Cosmin Filip, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că acest consorţiu este format din 44 de parteneri, printre care 12 licee şi 17 agenţi economici.

„Acest proiect este vârful de lance în zona de colaborare cu mediul economic. Universitatea Ovidius Constanţa, în calitate de lider, a câştigat acest proiect care reprezintă un consorţiu format din 44 de parteneri, incluzând aici toate părţile implicate în actul de învăţământ dual, respectiv licee- 12 licee, partea de operatori economici care vor lua în formare profesională prin învăţare elevi- discutăm aici de 17 operatori economici, cei mai reprezentativi pentru piaţa muncii din regiune şi, sigur, elementele de sprijin – şase UAT-uri, Consiliul Judeţean, Prefectura şi patru asociaţii profesionale pe zona de sprijin şi suport”, a spus reprezentantul UOC.

Potrivit acestuia, proiectul este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cu peste 20 milioane de euro, sumă la care se adaugă 4 milioane de euro – contribuţia universităţii constănţene şi a operatorilor economici.

În cadrul proiectului privind învăţământul dual va fi construită la Constanţa o clădire multifuncţională, cu săli de curs, spaţii de cazare, cu cantină.

În viitorul campus universitar dual practica va reprezenta aproximativ 50% din totalul activităţilor unui student.

Elevii înscrişi în învăţământul dual vor primi o bursă de cel puţin 1.000 de lei pe lună, vor avea asigurată cazarea în căminele liceelor şi se vor putea angaja după absolvirea cursurilor.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință