Connect with us

Educatie

Consiliului Elevilor: Transport gratuit pentru elevi şi formarea profesorilor

Consiliul Naţional al Elevilor propune zece obiective pentru dezvoltarea educaţiei din România despre care afirmă că ar trebui să facă parte din toate planurile de guvernare ale partidelor care candidează la alegerile parlamentare, printre acestea numărându-se transport gratuit pentru elevi şi formarea cadrelor didactice.

Celelalte propuneri ale Consiliului Naţional al Elevilor sunt: un sistem educaţional finanţat corespunzător, burse în toată România, educaţie pentru sustenabilitate, planuri-cadru actualizate, consiliere şi orientare în carieră pentru toţi elevii, învăţământ centrat pe elev, sistem educaţional accesibil, digitalizarea echitabilă a educaţiei.

„Provocăm, aşadar, partidele prezente pe listele pentru alegerile parlamentare să îşi asume aceste obiective şi să le includă în programele lor de guvernare, pentru a fi implementate în următorii 4 ani”, a menţionat Consiliul Naţional al Elevilor, vineri, într-un comunicat.

Consiliul Naţional al Elevilor a precizat că formulează aceste propuneri având în vedere că în ultimele luni educaţia din România a primit „mai multe lovituri”: de la suspendarea totală a cursurilor, în martie, la limitarea accesului la educaţie pentru elevii care provin din comunităţi dezavantajate şi până la creşterea numărului de infectări în unităţile de învăţământ.

„De la începutul pandemiei, comunicarea oficială în ceea ce priveşte educaţia a fost una caracterizată de haos, care a indus în eroare toţi actorii din sistem: elevi, profesori şi părinţi, eliminând, practic, predictibilitatea actului educaţional, un aspect indispensabil în astfel de situaţii de criză”, afirmă Consiliul Naţional al Elevilor.

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu, a declarat că este esenţial ca noul executiv să îşi asume, indiferent de partidul care se va afla la guvernare, revitalizarea educaţiei din România.

„Pe durata pandemiei, educaţia din România a avut mult de suferit. Odată cu alegerile parlamentare, vom avea, probabil, o componenţă diferită a Guvernului. E esenţial ca noul executiv să îşi asume, indiferent de partidul care se va afla la guvernare, revitalizarea educaţiei din România, prin măsuri sustenabile şi investiţii reale în sistemul educaţional. Această pandemie ne-a arătat că nu putem continua aşa. Nu mai putem face politici educaţionale de azi pe mâine!”, a spus Rareş Voicu.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință