Connect with us

La zi

Consiliul Superior al Magistraturii a lansat un proiect pentru imbunatatirea accesului la justitie a persoanelor vulnerabile

Un proiect cu finantare norvegiana care isi propune sa imbunatateasca accesul la justitie a cetatenilor, in special a celor de etnie roma si din alte categoriile vulnerabile a fost lansat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

„Daca nu isi cunosc drepturile, cetatenii indiferent de etnie nu sunt in masura sa-si le exercite in mod efectiv „, a declarat secretarul de stat in Ministerul Justitiei, Simona Maya Teodoroiu, care a luat parte la conferinta de deschidere a proiectului „Imbunatatirea accesului la justitie. O abordare integrata cu accent pe categoriile vulnerabile”. Secretarul de stat a adaugat ca acest proiect are rolul de a promova „conceptul de justitie sociala”.

Proiectul lansat are ca obiectiv principal imbunatatirea accesului la justitie pentru categoriile vulnerabile, cu accent pe populatia de etnie roma. „Principalele activitati ale proiectului vizeaza elaborarea unui studiu privind imbunatatirea accesului la justitie al categoriilor vulnerabile, ca urmare a intrarii in vigoare a noului Cod de procedura civila, infiintarea unui numar de cinci centre pilot pentru acordarea de asistenta juridica primara (12 luni) in zonele in care comunitatea de etnie roma este puternic reprezentata (de exemplu Bihor, Calarasi, Mures, Dolj, Dambovita, Buzau si Bucuresti), precum si consolidarea pregatirii profesionale a judecatorilor in domeniul combaterii discriminarii”, conform initiatorilor proiectului. Proiectul beneficiaza de un buget total in valoare de 941.177 euro, finantarea norvegiana reprezentand 800.000 de euro, respectiv 85% si cofinantarea Ministerului Justitiei 141.177 de euro. Perioada de implementare a acestui proiect este de 24 de luni.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință