Connect with us

Educatie

Consiliul Naţional al Elevilor: Guvernul are datoria de a asigura materialele de protecţie

Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenţia asupra faptului că elevii au nevoie de materiale de protecţie în cadrul unităţii de învăţământ, pentru a micşora, pe cât posibil, riscul infectării cu virusul SARS-COV-2.

„Guvernul României are datoria de a asigura aceste materiale de protecţie, aşa cum şi-a asumat în luna aprilie a acestui an”, se precizează într-un comunicat transmis duminică AGERPRES de Consiliul Naţional al Elevilor.

Reacţia CNE vine după ce, sâmbătă, vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că este imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii şi profesorii din România, dar că vor exista în fiecare şcoală din ţară dezinfectanţi şi măşti pentru copiii din familii sărace sau care îşi uită masca acasă şi, de asemenea, va fi asigurat accesul la apă şi canalizare.

În opinia Consiliului Naţional al Elevilor, „această lipsă de coerenţă şi consecvenţă atât în măsurile dispuse, cât şi în discursul public al Guvernului, a caracterizat întregul proces de începere a noului an şcolar”.

„Statul român are datoria de a asigura necesarul de măşti de protecţie pentru toţi elevii. În joc este sănătatea a 3 milioane de elevi! Campania electorală mai poate aştepta, siguranţa colegilor noştri nu!”, afirmă Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, citat în comunicat.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință