Connect with us

Educatie

Consiliere educaţională online pentru elevi, organizată de UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi a informat, luni, că organizează, în perioada mai – iulie, activităţi de consiliere şi informare online pentru elevii din ultimii ani de liceu.

Profesori, studenţi şi consilierii în carieră ai UAIC stau la dispoziţia elevilor şi organizează sesiuni de prezentare în licee, pentru grupuri de mai multe clase, într-o zi şi la o oră convenită de comun cu fiecare liceu în parte.

„În acest context marcat de nesiguranţă şi de impredictibilitate, Caravana UAIC îşi adaptează oferta mediului digital şi propune activităţi online de orientare educaţională pentru elevii din clasele X-XII. Beneficiarii pot alege una sau mai multe activităţi precum: prezentări ale ofertei educaţionale la nivelul liceului, discuţii informative despre facultate la orele de dirigenţie sau participarea la un workshop educaţional pe tema ‘Cum să-ţi alegi facultatea’. Liceele, profesorii coordonatori şi grupurile de elevi pot solicita organizarea oricărei din cele trei activităţi prin intermediul unui formular online: https://bit.ly/Caravana-UAIC”, spun reprezentanţii universităţii, prin intermediul unui comunicat de presă.

Reprezentanţii UAIC vor oferi informaţii utile şi vor fi la dispoziţia elevilor pentru răspunsuri la întrebări. Universitatea are o ofertă specială şi pentru diriginţi, care pot solicita, pentru ora de dirigenţie, o sesiune de prezentare a opţiunilor educaţionale din Iaşi şi discuţii libere despre facultate şi studenţie cu actuali profesori şi studenţi ai instituţiei de învăţământ superior.

De asemenea, consilierii în carieră ai UAIC vor susţine de două ori pe lună un workshop educaţional despre „Cum să-ţi alegi facultatea”. Specialiştii îi vor ghida pe elevi în identificarea opţiunilor educaţionale pe care le au, descoperirea celor mai potrivite alegeri la nivel individual şi criteriile care trebuie avute în vedere în alegerea parcursului educaţional pe viitor. La aceste workshop-uri deschise pot participa atât grupuri de elevi pre-înscrişi de profesorii lor, cât şi, individual, toţi elevii interesaţi. Următoarele sesiuni de workshop-uri au loc pe 20 mai, 3 iunie, 12 iunie şi 1 iulie. Informaţii despre workshop-uri pot fi accesate pe pagina admitere.uaic.ro (https://admitere.uaic.ro/admitere-licenta/workshop-gratuit-cum-sa-ti-alegi-facultatea/).

„Prin aceste activităţi, Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi doreşte să vină în sprijinul liceenilor care se vor afla în curând în faţa unor decizii pe plan educaţional privind alegerea continuării studiilor în domeniul învăţământului superior. Astfel, UAIC le pune elevilor la dispoziţie resursele de care au nevoie pentru a lua decizii informate şi oferindu-le serviciile de consiliere educaţională realizate de specialişti din cadrul instituţiei. Oferta de admitere a UAIC pentru anul 2021 cuprinde 78 de programe de studii de licenţă. La majoritatea facultăţilor, admiterea se va realiza exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de Bacalaureat. Şase facultăţi iau în calcul la admitere, pe lângă media generală de la examenul de Bacalaureat, media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la diverse probe din cadrul examenului de Bacalaureat”, mai spun cei de la UAIC.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință