Connect with us

Cultura

Concertul de muzica clasică instrumentala „Celebrarea Dezrobirii Romilor -168 de ani”

Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher, Agenţia Naţionala pentru Romi şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti organizeaza Concertul de muzica clasică instrumentala „Celebrarea Dezrobirii Romilor -168 de ani”.

Avem onoarea de a vă informa ca în data de 21 februarie 2024, începând cu ora 18:30, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti- Sala George Enescu (din strada Ştirbei Vodă nr. 33, Sector 1), va avea loc Concertul de muzica clasica instrumentală „Celebrarea Dezrobirii Romilor – 168 de ani”.

Evenimentul aduce în atenţia publică un moment istoric extrem de important pentru minoritatea romă din România: Dezrobirea romilor în Ţările Române, respectiv 168 de ani de la acest important act.

Manifestarea se circumscrie campaniei „Romi pentru România!”, lansată de către Agenţia Naţională pentru Romi şi Centrul Naţional de Cultură a Romilor, în colaborare cu Partida Romilor-„Pro-Europa”. Aceasta vizează, in principal, promovarea prin arta a elitei rome din Romania, generatoare de mândrie şi demnitate atât pentru comunitatea romă, cât şi pentru societatea românească în ansamblu.

Concertul va fi susţinut de tineri studenţi romi din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică- Bucureşti, care vor interpreta o colecţie de lucrări vibrante şi colorate, cu rafinament şi o armonie ce tind către perfecţiune: Grigoraş Dinicu, Antonio Vivaldi, Pablo de Sarasate, Astor Piazzolla, Johannes Brahms, Johann Y.Joseph Strauss, Dmitri Shostakovich.

Coordonarea muzicală va fi asigurată de talentatul violonist rom, Mircea Dumitrescu.

Vor fi prezenţi reprezentanţi ai clasei politice, ai corpului diplomatic din Romania şi personalităţi marcante din domeniul cultural.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință