Connect with us

La zi

Comunicatul Forumului European al Romilor si Nomazilor Strasbourg, 24 ianuarie 2013

Cu ocazia zilei Zilei Internationale de Comemorare a Holocaustului, organizata de catre Consiliul Europei la Strabourg, in data de 24 ianuarie 2013, Presedintele Forumului European la Romilor si Nomazilor, dl Rudkko Kawczynski a mentionat: “Gandind la suferinta groaznica a victimelor Holocaustului si a familiilor acestora ne amintim ca in fiecare zi trebuie sa muncim pentru a pune capat anti-Gypsism-ului, si sa punem in loc o promovare a culturii pacii”.

Presedintele Kawczynski a mentionat de asemenea ca:” Ziua Internationala de Comerare a Holocaustului ne aminteste de miloane de evrei, de romi,  de persoane cu handicap, homosexuali, oponenti politici, martori ai lui Iehova si alte victime ale Hocaustului.
Ne angajam inca o data sa pastram memoria acestora vie nu numai in gandurile noastre, dar si prin actiunile noastre”.

“Forumul European al Romilor Nomazilor cere prin urmare statelor membre ale Consiliului Europei, politicienilor europeni si factorilor de decizie  sa combata prin masuri efeciente cresterea extremei drepte”.

IMG_4280Ziua Internationala a Holocaustului este comemorata in intreaga lume la 27 ianuarie, in memoria victimelor Holocaustului. La 27 ianuarie 1945, Armata Rosie a patruns in lagarul de exterminare Auschwitz-Birkenau, eliberand mai mult de 7 000 de detinuti ramasi, din care cea mai mare parte erau bolnavi sau pe moarte.   Cu cateva zile mai devreme SS forta aproape 60 de mii de prizonieri sa paraseasca lagarul si sa se imbarce in infamul “Mars al Mortii” in care multe zeci de mii si-au pierdut vietile.

Partida Romilor Pro Europa – Departamentul Diaspora Romi

Departamentul Diaspora Romi care functioneaza in cadrul asociatiei Partida Romilor Pro Europa, este o structura de lobby, expertiza si monitorizare care fost creata in anul 2007 cu scopul de a acorda asistenta si de a reprezenta romii din Romania aflati pe teritoriul altor tari membre ale Uniunii Europene.
Diaspora romi sustine si initiaza prin birourile de asistenta la nivel european activitati de integrare a romilor prin acordarea de asistenta si consiliere in tarile de sedere in vederea imbunatatirii accesului acestora la servicii de integrare pe piata fortei de munca, locuire , sanatate si educatie.
Asigura informarea cetatenilor romani de etnie roma cu privire la dreptul de sedere in conformitate cu legislatia tarii de destinatie.

Structura Departamentului Diaspora Partida Romilor la nivel European
Centrul de Coordonare Diaspora, Strasbourg, este in relatie permanenta cu institutiile europene – Consiliul Europei, Strasbourg (Franta) Gheorghe Raducanu Coordonator Afaceri Externe,, Partida Romilor Pro Europa, Reprezentanta Permanenta, 25 rue Schweighaeuser, France, Mob: + 33 (0) 661 390 440
Reprezentanta permanenta a romilor este o structura care desfasoara activitati de lobby si reprezentare a romilor pe langa institutiile europene. Prin parteneriatul de cooperare cu Consiliul Europei, Reprezentanta Permanenta a Romilor sustine activitatile Delegatiei Romilor din Romania in cadrul Forumului European al Romilor, organizatie cu statut consultativ pe langa Consiliul Europei.

 

Diaspora Romi Romania
Tel: 021 315 02 34
Mob: 0040 073 4302430
Adresa:Victor Eftimiu nr 1-3, et.5 sect 1/Bucuresti, Romania

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință