Social

„Competenţă, inovare şi profesionalism în educaţie”, un proiect al Fundaţiei Roma Education Fund (REF) România

Profesorii bine pregătiţi au doar elevi fericiţi, peste 6.600.000 de lei investiţi în programe de formare pentru 300 de cadre didactice din 5 judeţe, prin proiectul „Competenţă, inovare şi profesionalism în educaţie”.

Fundaţia Roma Education Fund (REF) Romania şi partenerii săi, Casa Corpului Didactic (CCD) Bucureşti şi Casa Corpului Didactic (CCD) Sibiu, au organizat conferinţa de lansare a proiectului „Competenţă, inovare şi profesionalism în educaţie” (CIPE) (cod MySmis 2014: 105682), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Evenimentul a avut loc la Gălbinaşi, judeţul Călăraşi pe 27 martie 2019.

Conferinţa de lansare a proiectului a avut loc la Şcoala Gimnazială nr.1 din Gălbinaşi, judeţul Călăraşi, în prezenţa reprezentanţilor administraţiei locale, a cadrelor didactice, a managerilor şcolilor din proiect şi a reprezentanţilor mass-media. În cadrul evenimentului, Ionela Cristea, managerul de proiect Roma Education Fund Romania, şi Gabriela-Firuţa Şubă, coordonator de proiect din partea CCD Bucureşti – alături de experţii REF Romania Ioan Tănase, Irinel Ştefan şi Cristina Grigore – le-au prezentat celor prezenţi în sală obiectivele proiectului, activităţile planificate, precum şi rezultatele înregistrate până în prezent.

Proiectul CIPE este implementat în 10 şcoli din regiunile de dezvoltare Sud Muntenia, Centru şi Nord-Est începând cu luna aprilie 2018 şi vizează îmbunătăţirea competenţelor personalului didactic din învăţământul preuniversitar (preşcolar, primar şi gimnazial) şi perfecţionarea managerilor de şcoli, în vederea promovării unor servicii educaţionale de calitate, orientate spre nevoile copiilor/elevilor şi spre valorile unei şcoli incluzive.

CIPE are o abordare integrată, cu dublu impact, care implică furnizarea unui pachet de formare profesională pentru consolidarea de competenţe transversale specifice, generale, laolaltă cu iniţierea unor programe de instruire inovative şi nonformale. Pe acest segment, până în martie 2019, s-au desfăşurat trei dintre cele 11 cursuri de formare incluse în proiect, iar peste 150 de cadre didactice au participat la aceste sesiuni de formare. Proiectul include şi o altă componentă importantă, cea de asistenţă şi mentorat, oferită cadrelor didactice pe tot parcursul proiectului. De la începutul lunii septembrie 2018, pe această componentă, s-au organizat peste 77 de acţiuni ce intră în categoriile de workshop, dezbateri şi sesiuni de formare.

Proiectul „Competenţă, inovare şi profesionalism în educaţie” (CIPE) este implementat până în octombrie 2020 în următoarele şcoli:

1. Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gălbinaşi (jud. Călăraşi)

2. Şcoala Gimnazială „Gheorghe Manu” Budeşti (jud. Călăraşi)

3. Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” Ulmeni, structura 2, comuna Ulmeni (jud. Călăraşi)

4. Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gostinari (jud. Giurgiu)

5. Şcoala Gimnazială Bărbuleşti (jud. Ialomiţa)

6. Şcoala Gimnazială Bora, structură a Liceului de Arte „Ionel Perlea”, Slobozia (jud. Ialomiţa)

7. Şcoala Gimnazială Deaj, structurile din Deaj, Ceuaş şi Hărănglab (jud. Mureş)

8. Şcoala Gimnazială „Miron Neagu” Sighişoara (jud. Mureş)

9. Şcoala Gimnazială Nr. 4 Apalina (jud. Mureş)

10. Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” Podu Iloaiei (jud. Iaşi).

Proiectul „Competenţă, inovare şi profesionalism în educaţie” (CIPE) este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Conţinutul acestui material nu reprezintă, în mod obligatoriu, poziţia oficială a Uniunii Europene sau pe cea a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro. Valoarea totală a proiectului este 6.663.554,78 lei.

Fundaţia Roma Education Fund (REF) Romania – Înfiinţată în 2009, Fundaţia Roma Education Fund (REF) Romania este o organizaţie non-guvernamentală, a cărei misiune este de a reduce decalajele educaţionale dintre populaţia romă şi cea ne-romă şi de a acţiona ca un catalizator pentru accesul egal la o educaţie de calitate pentru toţi copiii romi.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version