Connect with us

Social

Companiile au peste 4.000 de locuri în programe destinate tinerilor aflaţi la început de carieră

Companiile au peste 4.000 de locuri în programe destinate tinerilor aflaţi la început de carieră, cele mai multe în Auto, IT, Inginerie şi Financiar, arată datele unei platforme de recrutare online.

În prezent, organizaţiile au peste 1.600 de programe de internship deschise, cu aproximativ 4.000 de locuri disponibile, în timp ce numărul aplicărilor efectuate de tineri în luna mai, atât pentru programe de internship, trainee sau joburi entry-level, este aşteptat să depăşească 22% din totalul candidaţilor activi, potrivit datelor Bestjobs.

Internship-urile sunt programe derulate de companii pe perioade scurte, de 3 sau 6 luni, iar programele de trainee sunt destinate de obicei absolvenţilor sau persoanelor care vor să-şi înceapă cariera într-un domeniu, şi au perioade mai lungi, de la 6 luni la 1-2 ani.

În luna mai, numărul candidaţilor activi, din segmentul 18-24 de ani, a depăşit cifra de 15.000, peste nivelul înregistrat în aprilie. Oraşele în care sunt deschise cele mai multe astfel de oportunităţi sunt Bucureşti, Timişoara, Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Ilfov, Braşov, Craiova, Ploieşti şi Constanţa.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință