Connect with us

Educatie

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti: Preşcolarii şi elevii vor putea merge fizic la şcoală de miercuri

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a hotărât marţi că preşcolarii şi elevii vor putea participa fizic, începând de miercuri, la activităţi didactice în unităţile de învăţământ din Capitală.

„Începând cu data de 19 mai, la nivelul unităţilor de învăţământ din municipiul Bucureşti activităţile didactice se pot desfăşura cu participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unitatea de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, conform Ordinul ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare”, prevede Hotărârea CMBSU.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat marţi, după şedinţa CMBSU, că elevii care sunt nevoiţi să rămână acasă vor învăţa în continuare online.

„Copii care prezintă certificate şi în continuare trebuie să rămână acasă (…) vor trebui să beneficieze şi ei de educaţie în continuare online. Sunt câteva mii de elevi care învaţă online din diverse motive – medicale sau de altă natură”, a afirmat Alin Stoica.

Întrebat dacă se va menţine obligativitatea purtării măştii la distanţa de 50 de metri de unităţile de învăţământ, prefectul Capitalei a răspuns: „Da, bineînţeles. Acea decizie este în continuare în vigoare, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor şcolare. Toată lumea care staţionează este obligată să poartă mască. Nu trecătorii, ci cei care staţionează, părinţii care îşi aşteaptă copiii”.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință