Connect with us

Activitate parlamentara

Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale. 3 martie 2015

Şedinţa de săptămâna aceasta a Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale a avut loc în data de 3 martie. Dintre cele 7 puncte de pe ordinea de zi, unul singur nu a primit votul deputaţilor. Este vorba despre Propunerea legislativă de modificare şi completare a Legii nr. 53/2003 din Codul Muncii.

În schimb, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.11/2014 pentru completarea articolului 2 din Ordonanţa Guvernului nr.82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România a primit vot favorabil din partea membrilor Comisiei prezidate de deputatul Nicolae Păun.

Cu unanimitate de voturi din partea membrilor Comisiei a fost adoptată marţea aceasta şi Propunerea legislativă pentru modificarea art.3 alin. (1) din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, republicată.
De asemenea, Proiectul de Lege pentru modificarea art.1 din Legea nr.49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război a obţinut aviz favorabil din partea membrilor Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale.
Şi Propunerea legislativă pentru modificarea art.87 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a trecut de Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale cu unanimitate de voturi în şedinţa de săptămâna aceasta.

Tot în cadrul întâlnirii de lucru de marţea trecută a Comisiei prezidate de deputatul Nicolae Păun s-a decis constituirea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea condiţiilor din centrele de plasament pentru copii. De asemenea, deputatul Ioan Sorin Roman a solicitat acordul membrilor comisiei de a efectua o verificare asupra modului în care sunt respectate drepturile persoanelor private de libertate în Arestul Central al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Membrii Comisiei au aprobat şi această solicitare, cu unanimitate de voturi.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință