Connect with us

Activitate parlamentara

Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale. 10 martie 2015

salacom_F0Şedinţa de marţi, 10 martie, a Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale a avut nu mai puţin de 17 puncte pe ordinea de zi. În urma şedinţei, zece proiecte de lege au primit aviz favorabil. Primul punct pe lista cu propuneri legislative care au primit vot pozitiv a fost cea pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2010, privind sistemul de pensii.

Şi tot marţea trecută a primit aviz favorabil şi Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art. 229 din Legea nr. 53/2003 din Codul Muncii.

De asemenea, în urmă întâlnirii de lucru de marţea trecută a Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale a primit vot favorabil şi Proiectul legislativ pentru modificarea Decretului-lege nr.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.
De menţionat şi votul pozitiv pentru Proiectul de Lege pentru completarea art.5 din Ordonanţa Guvernului nr.105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive etnice de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945.

În schimb, în şedinţa Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale de joi, 12 martie, au fost 5 puncte pe ordinea de zi. Dintre acestea, două au trecut de votul comisiei conduse de deputatul Nicolae Păun. Respectiv: Propunerea legislativă privind graţierea unor pedepse privative de libertate şi Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art.42 şi 47 din Legea nr.53/2003 din Codul Muncii.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință