Connect with us

Economie

Comisia Europeană a primit din partea României a doua cerere de plată în valoare de 3,22 miliarde de euro

Comisia Europeană a confirmat  că a primit din partea României a doua cerere de plată, în valoare de 3,22 miliarde de euro

Comisia Europeană a confirmat  că a primit din partea României a doua cerere de plată, în valoare de 3,22 miliarde de euro, în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Această a doua cerere de plată este condiţionată de îndeplinirea a 51 de jaloane care acoperă mai multe reforme şi investiţii în domeniile pieţei de electricitate, eficienţei energetice a clădirilor, mobilităţii durabile, transformării digitale, bunei guvernanţe, gospodăririi apelor, turismului şi culturii, în domeniul îngrijirilor de sănătate, impozitării şi pensiilor, educaţiei, justiţiei şi combaterii corupţiei, precum şi sprijinului acordat sectorului privat.

Comisia va examina cererea României şi va transmite ulterior Comitetului economic şi financiar (CEF) al Consiliului evaluarea sa preliminară privind respectarea de către România a jaloanelor şi a ţintelor care sunt necesare pentru ca această plată să poată fi efectuată.

În luna iunie a acestui an, Comisia Europeană a primit din partea României prima cerere de plată în valoare de 2,6 miliarde euro în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă, dintre care pentru 1,8 miliarde euro sub formă de granturi şi a 789,7 milioane euro sub formă de împrumuturi (fără prefinanţare). În data de 15 septembrie, Comisia Europeană a aprobat prima cerere de plată, în valoare de 2,6 miliarde euro, făcută de România în cadrul PNRR, după ce a analizat şi a constatat că ţara noastră a îndeplinit cele 21 de jaloane şi ţinte asumate în acest sens.

Planul general de redresare şi rezilienţă al României se ridică la 14,2 miliarde euro sub formă de granturi şi la 14,9 miliarde euro sub formă de împrumuturi. Plăţile acordate în cadrul MRR se bazează pe performanţele obţinute şi depind de realizarea de către România a investiţiilor şi a reformelor descrise în planul său de redresare şi rezilienţă.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință