Connect with us

Sanatate

Coaliţia Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România lansează programul de training „Digitalizarea asociaţiilor de pacienţi”

Prin intermediul programului „Digitalizarea asociaţiilor de pacienţi”, COPAC îşi propune să pregătească un număr de 20 de reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi în mediul online.

Cele 5 traininguri se vor desfăşura online şi îi vor învăţa pe participanţi ce înseamnă comunicarea online, să folosească mai bine instrumentele digitale şi cum pot ajunge mai bine la comunitatea lor de pacienţi.

„Am dezvoltat acest proiect din dorinţa de a ajuta reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi să se adapteze la noul mediu de comunicare online, folosit tot mai mult în acest an. Cred că activitatea pe care o desfăşurăm ca asociaţii de pacienţi poate fi realizată şi în mediul online. Încurajăm pacienţii să comunice cu reprezentanţii asociaţiilor pe grupuri/email/social media şi să îi înformeze cu privire la problemele cu care se confruntă”, a declarant Radu Gănescu, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice.

Programul va cuprinde traininguri online cu următoarele teme:
1. Identificarea celor mai importante nevoi de comunicare a reprezentanţilor asociaţiilor de pacienţi în vederea realizării unui plan de comunicare online aplicat şi eficient
2. Cele mai eficiente platforme de comunicare online. Cele mai eficiente modalităţi de comunicare online. De la testimonial scrise la podcast şi video.
3. Puterea comunităţii. Cum aducem împreună în online grupurile cu interese comune. Învăţarea din exemple de succes din România şi din lume.
4. Cum comunicăm online cu medicul. Ce este bine să facem şi ce nu. Ce informaţii nu trebuie difuzate în mediul online. Legislaţia de care trebuie ţinut cont.
5. Cum comunicăm online cu media. Ce se schimbă, ce se menţine din mediul offline.

Programul de training se va desfăşura în perioada septembrie – noiembrie 2020, primul va avea loc pe 30 septembrie. În urma anunţului public, s-au înscris 23 de participanţi, reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi cu diverse afecţiuni din întreaga ţară.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință