Connect with us

Educatie

CNE: Desfăşurarea orelor remediale şi conţinutul lor – decise la nivelul clasei

Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei realizarea, în regim de urgenţă, a unei proceduri metodice adresate cadrelor didactice privind desfăşurarea orelor online, pentru a asigura caracterul unitar al cursurilor remediale ce vor avea loc în unităţile de învăţământ.

Potrivit organizaţiei, este „absolut necesar” ca modul de desfăşurare a orelor remediale, precum şi conţinutul şi frecvenţa acestora să fie decise la nivelul fiecărei clase de către elevi şi profesori, în funcţiile de nevoile specifice.

„Educaţia remedială trebuie să înceapă cât mai devreme cu putinţă, astfel încât acest proces să nu fie unul grăbit, ci unul care să se deruleze în timp. Prioritară este recuperarea pentru elevii din clasele terminale şi pentru cei din mediile dezavantajate, care nu au putut intra la orele online. (…) Educaţia trebuie să continue, însă nu oricum, ci respectând un set de norme de calitate”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, potrivit unui comunicat remis presei.

În opinia elevilor, este „imperios” ca Ministerul Educaţiei să publice până pe data de 5 februarie toate datele privind examenele naţionale, incluzând data desfăşurării şi conţinuturile cuprinse în programa de examen, dacă acestea vor fi modificate.

„În ceea ce priveşte încheierea mediilor, măsura prelungirii perioadei dedicate acestui proces reprezintă, în lipsa unui parcurs coerent de recuperare a materiei, doar o formă fără fond, deoarece elevii, chiar dacă vor avea mediile încheiate, tot nu vor fi parcurs/asimilat toate conţinuturile din programa şcolară”, se arată în comunicatul citat.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință