Connect with us

Social News

CNCD: Dreptul la acordarea concediului de risc maternal, recunoscut şi în cazul femeilor care lucrează în profesii liberale

Casa de Asigurări de Sănătate Cluj a aplicat în mod discriminatoriu prevederile OUG nr. 158/2005 şi OUG nr. 96/2003 în cazul femeilor angajate în profesii liberale (avocat) cu privire la acordarea concediului de risc maternal, consideră Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

CNCD a aplicat sancţiunea avertismentului contravenţional Casei de Asigurări de Sănătate Cluj.

”Aplicarea în mod discriminatoriu a prevederilor OUG nr. 158/2005 şi OUG nr. 96/2003 – femeilor angajate în profesii liberale (avocat) cu privire la acordarea concediului de risc maternal constituie faptă de discriminare săvârşită de Casa de Asigurări de Sănătate Cluj, potrivit art. 2 alin. (1) şi art. 7 lit. (c) din OG 137/2000 republicată. Consiliul a aplicat sancţiunea avertismentului contravenţional Casei de Asigurări de Sănătate Cluj”, se arată într-un comunicat al CNCD transmis vineri AGERPRES.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cere interpretarea unitară a prevederilor legale în acest caz.

”Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării recomandă şi solicită ca în termen de 3 luni de la comunicarea acestei hotărâri Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să facă propunere prin Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii de interpretare unitară a prevederilor legale naţionale în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene care are prioritate faţă de cea naţională, în sensul recunoaşterii dreptului la acordarea concediului de risc maternal şi femeilor care lucrează în profesii liberale”, precizează sursa citată.

Hotărârea a fost adoptată cu votul unanim al celor prezenţi (9).

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință