Connect with us

Sanatate

CNCAV: Primele doze de vaccin Moderna se vor distribui miercuri în ţară

Un număr de 26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite miercuri către centrele regionale din ţară pentru imunizarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, transportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât şi terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naţionale.

„Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de 2 – 8 grade Celsius”, precizează CNCAV.

Din Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti, dozele vor fi distribuite după cum urmează:

* Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 4.810 doze;

* Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 5.290 doze;

* Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 4.360 doze;

* Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 4.220 doze;

* Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 5.210 doze;

* Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 2.320 doze.

La Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti vor rămâne 9.790 doze.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul naţional şi Centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă”, arată aceeaşi sursă.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință