Connect with us

Social News

CNA: „Ghid privind combaterea conţinutului ilegal” în online

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) anunţă elaborarea unui „Ghid privind combaterea conţinutului ilegal”, dedicat educaţiei media şi prevenirii dezinformării şi a conţinutului dăunător din mediul online pentru minori, instrumentul urmând a fi promovat în şcolile şi universităţile din România.

„Educaţia media este una dintre misiunile importante ale CNA, cu atât mai mult în contextul în care mediul online poate reprezenta o sursă de dezinformare şi conţinut ilegal, respectiv conţinut dăunător pentru minori. În calitate de garant al interesului public, CNA a conceput un ‘Ghid privind combaterea conţinutului ilegal'”, informează, miercuri, CNA, într-un comunicat semnat de Valentin-Alexandru Jucan, vicepreşedinte al Consiliului.

Acest ghid este conceput într-o formă clară, uşor de înţeles, putând fi utilizat atât de către jurnalişti cât şi de către experţii în comunicare, profesori şi studenţi”, documentul făcând obiectul unui parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

„Obiectivul parteneriatului dintre Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării este transmiterea ‘Ghidului privind combaterea conţinutului ilegal în online’ în toate clasele, şcolile şi universităţile din România. Tot în cadrul acestui demers comun, Ministerul Educaţiei şi Cercetării recomandă ca ghidul să fie dezbătut cu elevii şi transmis părinţilor, iar în universităţi ghidul să poată fi subiect de dezbatere privind elementele nocive sau ilegale din online”, se arată în comunicatul CNA.

Ghidul conţine informaţii referitoare la ce este un conţinutul audiovizual, modalitatea în care poate fi făcută o sesizare la CNA, ordinul de eliminare şi temeiul juridic al acestuia, tipurile de conţinut ilegal care pot face obiectul unui ordin de eliminare, platformele de pe care poate fi eliminat conţinutul ilegal, timpul în care CNA emite ordinele de eliminare şi cel în care reacţionează marile platforme, măsurile adoptate în cazul în care acestea nu se conformează, modul în care CNA poate să elimine eficient conţinutul ilegal şi cel în care părinţii îşi pot proteja copiii de acest tip de conţinut.

Potrivit Consiliului, această acţiune comună va avea ca finalitate o mult mai bună conştientizare a riscurilor din mediul online, dar şi o informare promptă a publicului despre cum se poate implica în sesizarea conţinutului ilegal de pe marile platforme sociale.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință