Connect with us

Sanatate

Cluj-Napoca: Cea mai nouă Clinică de Hematologie din ţară – inaugurată vineri

Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca a finalizat construcţia celei mai noi Clinici de Hematologie din ţară, investiţia, realizată din fonduri asigurate de către Ministerul Sănătăţii, ridicându-se la aproximativ 29 milioane de lei. Aceasta va fi inaugurată vineri şi va permite realizarea procedurii de transplant medular şi la Cluj-Napoca, se arată într-un comunicat.

Construcţia prevede o structură dispusă pe patru niveluri, care include 56 de paturi pentru servicii medicale acordate în regim de spitalizare continuă şi 7 paturi pentru servicii medicale în regim de spitalizare de zi, astfel: parter – 7 paturi (spitalizare de zi); etajul 1 – 16 paturi (4 saloane cu 3 paturi şi 2 saloane cu 2 paturi); etajul al 2-lea – 24 de paturi (6 saloane cu 3 paturi şi 3 saloane cu 2 paturi, pentru Anestezie şi Terapie Intensivă); etajul al 3-lea – 16 paturi (6 saloane cu 1 pat pentru transplant medular şi 5 saloane cu 2 paturi pentru pretransplant).

„Institutul Oncologic ‘Prof. dr. Ion Chiricuţă’ are drept obiectiv îmbunătăţirea continuă a serviciilor de îngrijire şi a rezultatelor în tratamentul pacienţilor oncologici, prin încercarea de implementare a celor mai importante tehnologii, dar şi prin dezvoltarea continuă a infrastructurii, luând ca model centrele de excelenţă în oncologie existente la nivel european”, a declarat Cătălin Vlad, managerul Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă”, citat în comunicat.

Noua Clinică de Hematologie va prelua întregul personal medical care funcţionează în prezent în Secţia de Hematologie a IOCN şi care numără 9 medici, 1 psiholog, 31 de asistente medicale, 12 infirmiere, 10 îngrijitoare, 3 brancardieri şi personal auxiliar.

În ultimii doi ani, în Secţia de Hematologie de la Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă” au fost înregistrate 38.222 de consultaţii.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință