Connect with us

Educatie

Cluj: Candidaţii pentru admiterea la UBB vor putea susţine examenele online

Candidaţii care vor da admitere la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, precum şi studenţii care vor absolvi studiile vor putea să-şi susţină examenele online.

„Pentru a nu afecta parcursul de viaţă al candidaţilor şi absolvenţilor Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, aceştia vor avea posibilitatea de a susţine online examenele de admitere, în timp ce viitorii absolvenţi vor putea susţine tot online examenele de finalizare a studiilor de licenţă şi master”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de UBB.

Decizia a fost adoptată joi de Senatul UBB.

„Am încercat să venim în întâmpinarea nevoilor candidaţilor şi ale studenţilor noştri în această perioadă cu totul specială pe care o traversăm şi să stabilim nişte proceduri alternative care să îi ajute să îşi continue traseul educaţional şi profesional, fără a le afecta planurile de viaţă. În momentul în care situaţia va reveni la normal vom analiza dacă se impune o regândire esenţială a procesului de admitere sau a celui de finalizare a studiilor, incluzând poate chiar unele experienţe pozitive cu aceste noi practici”, a declarat, potrivit comunicatului, rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Toate informaţiile necesare pot fi consultate pe site-ul Universităţii Babeş-Bolyai (www.ubbcluj.ro), pe site-ul dedicat admiterii (https://admitere.ubbcluj.ro/ro/) şi pe site-urile facultăţilor.

„Conform deciziilor UBB, admiterea la nivel licenţă se va desfăşura după un calendar nou, în funcţie de perioada în care se vor finaliza activităţile anului terminal din învăţământul preuniversitar şi susţinerea examenului de Bacalaureat, în timp ce sesiunile de admitere la master şi la doctorat se vor desfăşura conform calendarului iniţial. Înscrierea candidaţilor va avea loc exclusiv online, aceştia fiind responsabili de transmiterea corectă a tuturor documentelor şi de autenticitatea acestora. Modul de examinare va fi stabilit şi comunicat de către fiecare facultate sau şcoală doctorală, iar confirmarea locului se va face prin semnarea şi transmiterea electronică a contractului de studii de către candidat, urmând ca documentele originale să fie prezentate la începerea anului universitar. (…) În ceea ce priveşte examenele de finalizare a studiilor de licenţă şi master, acestea vor fi organizate în perioada stabilită la începutul anului universitar, probele de evaluare a cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate şi de prezentare şi susţinere a lucrării de licenţă/disertaţie, urmând să se desfăşoare online, în timp real, în faţa comisiei de examen, prin intermediul unei platforme care să permită dialogul şi înregistrarea de conţinut audio-video”, se mai arată în comunicat.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință