Connect with us

Educatie

Clasa a VIII-a se organizează separat, indiferent de numărul de elevi

Comisia de învăţământ a Senatului a adoptat, joi, un amendament la proiectul legii învăţămâtului preuniversitar prin care se stabileşte că în şcolile izolate geografic sau în cele în care efectivele sunt mai mici decât cele prevăzute de lege şi nu există posibilitatea asigurării transportului şcolar se pot organiza clase simultane, dar clasa a VIII-a este separată, indiferent de numărul de elevi.

„În unităţile administrativ-teritoriale izolate geografic sau lingvistic ori în unităţile administrativ-teritoriale în care efectivele de elevi corespunzătoare unui anumit nivel de clasă din învăţământul primar sau gimnazial sunt mai mici decât efectivele minime prevăzute de lege şi nu există posibilitatea asigurării transportului şcolar, se organizează clase în regim simultan, în conformitate cu prevederile metodologiei aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei. Clasa a VIII-a se organizează separat indiferent de numărul de elevi”, stipulează articolul amendat de Comisia de învăţământ a Senatului.

Dezbaterile la proiectul legii învăţământului preuniversitar continuă în Comisia de învăţământ a Senatului.

Proiectele legilor învăţământul preuniversitar şi superior, împreună cu rapoartele comisiei de specialitate, vor intra pentru vot în plenului Senatului, ca for decizional, pe 22 mai.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință