Connect with us

Educatie

Cîmpeanu: Una dintre modalităţile de susţinere a învăţământului profesional – burse motivante

Sorin Cîmpeanu a declarat că una dintre modalităţile de susţinere a învăţământului profesional constă în acordarea de burse motivante

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că una dintre modalităţile de susţinere a învăţământului profesional constă în acordarea de burse motivante.

El a spus că există finanţare pentru realizarea de campusuri pentru învăţământul dual, în care, alături de posibilitatea de efectuare a stagiilor, elevii vor avea şi condiţii de cazare, masă, activităţi sportive, dar şi activităţi recreative.

„Este vorba de finanţările disponibile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Avem doar pentru campusurile pentru învăţământ dual 338 de milioane de euro. Este un lucru foarte important. Parteneriatele vor fi formate din universitate, şcoală profesională, liceu profesional, întreprindere şi autoritate locală. Este vorba despre o oportunitate fără precedent de susţinere a învăţământului dual. Apoi, este vorba despre un capitol extrem de important în „România Educată”, care se va reflecta în proiectul de lege în aşa fel încât învăţământul profesional să fie avantajat. Elevii care se adresează acestui tip de învăţământ să poată continua studiile inclusiv la nivel de facultate, universitate, învăţământ dual. Cu siguranţă, va fi una dintre modalităţile de susţinere a învăţământului profesional – burse motivante. Aceste campusuri de învăţământ dual – în care, alături de posibilitatea de efectuare a stagiilor, vor avea şi condiţii de cazare, de masă, de activităţi sportive, de activităţi recreative – vor constitui un factor de atractivitate pentru învăţământul profesional. Este foarte important să putem realiza aceste campusuri de învăţământ dual, pentru care avem finanţare”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință