Connect with us

Educatie

Cîmpeanu: Şcoala poate începe cu prezenţă fizică a doua zi după coborârea ratei de infectare sub 3 la mie

Ministrul Educaţiei a precizat  că şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după ce rata de infectare a coborât sub pragul de 3 la mie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat  că şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după ce rata de infectare a coborât sub pragul de 3 la mie.

„Voi face o serie de clarificări cu privire la ordinul comun al Ministerului Educaţiei – Ministerului Sănătăţii publicat în Monitorul Oficial la începutul acestei luni. Odată cu publicarea acestui ordin de ministru, nu ne mai raportăm la ziua de vineri din perspectiva ratei de infectare, ci doar din perspectiva ratei de vaccinare. Acestea sunt prevederile ordinului în vigoare. Pe cale de consecinţă, conform prevederilor Ordinului 5.338, şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după coborârea ratei de infectare în localitate sub pragul de 3 la mie”, a spus Cîmpeanu.

El a adăugat că pentru localităţile în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie rămâne în vigoare criteriul ratei de vaccinare, vineri fiind ziua de referinţă.

„La nivelul zilei de ieri erau 730 de localităţi în România care aveau o rată de infectare mai mare de 3 la mie. Ministerul Educaţiei a publicat şi va publica zilnic rata de infectare pe site-ul Ministerului Educaţiei, în aşa fel încât să poată fi luate deciziile cu referinţă la această rată de infectare”, a menţionat acesta.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință