Connect with us

Educatie

Cîmpeanu: Nu vor exista întârzieri anul acesta cu privire la disponibilitatea manualelor la începutul anului şcolar

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că nu vor exista întârzieri privind disponibilitatea manualelor la începutul anului şcolar.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că nu vor exista întârzieri privind disponibilitatea manualelor la începutul anului şcolar.

Potrivit acestuia, sunt deja lansate comenzile pentru manualele şcolare.

„Sunt deja lansate comenzile pentru manualele şcolare. Nu există, în opinia, mea motiv de întârziere pentru ca elevii să aibă manuale, prezenţa fiind fizică, aşa cum am anunţat. Eu am primit asigurări şi la rândul meu vi le ofer că nu vor exista întârzieri anul acesta cu privire la disponibilitatea manualelor la începutul anului şcolar, data de 13 septembrie”, a arătat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că admiterea la liceu nu se va schimba anul viitor.

„Cu siguranţă nu se va schimba anul viitor, în anul 2022. Astfel de schimbări necesită predictibilitate. (…) Vor putea să fie implementate (schimbările la admiterea în liceu – n.r.) începând cu admiterea din anul 2023. Pentru părinţii elevilor de clasa a VIII-a, răspunsul este: nu vor fi schimbate condiţiile de derulare a Evaluării naţionale”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, singura schimbare de anul viitor va consta în conectarea informatizată a lucrărilor de la Evaluarea naţională.

„Singura perspectivă din care se vor schimba va fi aceea a corectării informatizate. Sigur că asta nu este de natură să împieteze asupra pregătirii elevilor. Dimpotrivă, să fie avantajaţi prin eliminarea subiectivismului uman. Ştiţi foarte bine că la Evaluarea naţională au fost 20.000 de contestaţii, foarte multe s-au soldat şi acolo cu schimbarea notei, iar la Bacalaureat au fost 56.000 de contestaţii, din care 53.000 s-au soldat cu schimbarea notei”, a arătat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință