Connect with us

Educatie

Cîmpeanu atrage atenţia asupra necesităţii clarificării modului de finanţare a transportului local al elevilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a atras atenţia asupra necesităţii clarificării modului de finanţare a transportului local al elevilor din învăţământul preuniversitar

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a atras atenţia la şedinţa Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România, asupra necesităţii clarificării modului de finanţare a transportului local al elevilor din învăţământul preuniversitar.

„Transportul local a fost dintotdeauna la autorităţile locale. A fost o încercare, la un moment dat, de trecere a efortului bugetar de la autorităţi locale la stat, după care, într-adevăr, începând din 5 noiembrie 2020, trebuia să fie susţinut de la bugetul de stat, cel puţin până pe 17 iunie 2021, lucru care nu s-a întâmplat, deşi era o obligaţie legală (…). Ministerul Educaţiei nu a avut niciun leu pentru această destinaţie, transport local (…), singura posibilitate reală de reglare este aceea a clarificării în pachetul legislativ ce urmează să fie promovat şi adoptat, ca urmare a concluziilor proiectului ‘România educată'”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În altă ordine de idei, autorităţile locale care nu au predat creşele sistemului educaţional fac demersuri să primească costul standard pe antepreşcolar.

Sorin Cîmpeanu a semnalat că sunt bani pentru această iniţiativă, însă se înregistrează obstacole în privinţa statutului juridic.

„Ne împiedicăm de statutul juridic. Da, statutul juridic trebuie să fie de unitate de învăţământ preuniversitar. (…) Avem un nou ARACIP, avem o nouă abordare, o nouă deschidere spre parteneriatul cu unităţile de învăţământ şi sunt convins că ARACIP, în limitele de competenţă, îşi va da concursul pentru acreditarea acelor creşe care nu sunt încă acreditate (…) Ştiu sigur că banii există şi sunt deja deschişi pentru inspectorate”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință