Connect with us

Educatie

Cîmpeanu: 2,5% din numărul total de şcoli nu vor putea organiza simularea în această perioadă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că 2,5% din numărul total de şcoli nu vor putea organiza simularea Evaluării Naţionale în această perioadă, acest lucru urmând să se întâmple de îndată ce localităţile în care funcţionează aceste şcoli vor ieşi din carantină.

„Astăzi a început simularea pentru examenul de Evaluare Naţională. Din cele 5.576 de şcoli, un număr de 141 de şcoli nu vor putea organiza simularea pentru Evaluarea Naţională, aflându-se în zone carantinate, 2,5% din numărul de şcoli. (…) Numărul elevilor de clasa a VIII-a care sunt aşteptaţi astăzi la simulare este de 144.000. Repet, 2,5% din numărul total de şcoli nu vor putea organiza simularea acum. Conform ordinului de ministru, vor putea organiza simularea de îndată ce ies din carantină localităţile în care funcţionează aceste şcoli”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni, la Palatul Parlamentului.

Elevii de clasa a VIII-a susţin, luni, prima probă – cea la Limba şi literatura română – din cadrul simulării Evaluării Naţionale.

Marţi va avea loc proba la Matematică, iar elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.

Elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile carantinate vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință