Educatie

Cîmpeanu: 10 milioane de teste COVID în şcoli vor fi livrate la începutul săptămânii

Zece milioane de teste de salivă pentru COVID-19 destinate preşcolarilor, elevilor şi angajaţilor din învăţământ vor fi livrate la începutul săptămânii în şcoli

Zece milioane de teste de salivă pentru COVID-19 destinate preşcolarilor, elevilor şi angajaţilor din învăţământ vor fi livrate  la începutul săptămânii în şcoli, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Până la începutul săptămânii, vor fi livrate în şcoli 10 milioane de teste pentru preşcolari, elevi şi angajaţi din învăţământ. Ministerul Educaţiei, la solicitarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a transmis repartizarea pe judeţe pentru primul lot de teste rapide pe bază de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare, cea de a doua săptămână a semestrului II. Apreciem deblocarea procesului de achiziţie a testelor, atât de necesare pentru funcţionarea în condiţii de siguranţă sanitară a şcolilor şi grădiniţelor”, a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, până acum au fost livrate în şcoli 14,5 milioane teste.

„Urmează cele 10 milioane în acest weekend. Apoi suntem asiguraţi că va fi o aprovizionare ritmică, în corelaţie cu necesarul”, a precizat ministrul Educaţiei.

Procesul de achiziţie a 18.500.000 de teste rapide de salivă pentru depistarea COVID-19 a fost reluat după ce, vineri, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins, ca nefondată, contestaţia depusă de un operator economic privind această achiziţie, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version