Connect with us

Eveniment

Celebrarea Zilei Internationale a Romilor

Ministerul Afacerilor Externe saluta celebrarea Zilei Internationale a Romilor, eveniment marcat in mod traditional, la data de 8 aprilie.
Cu acest prilej, Ministerul Afacerilor Externe reitereaza importanta pe care o au abordarea incluziunii sociale la nivel european si eliminarea discursurilor politice care pot conduce la respingerea alteritatii la nivelul populatiei majoritare.

Ministerul Afacerilor Externe isi exprima convingerea ca actorii nationali si internationali se vor concentra pe gasirea de solutii concrete care sa permita obtinerea de rezultate cuantificabile in procesul de integrare a romilor, axate pe accesul la educatie, locuinte, sistemul sanitar si pe crearea de locuri de munca.

Romania a constientizat ca diversitatea etno-lingvistica si culturala, caracteristica omniprezenta a societatilor europene, aduce un plus de valoare comunitatilor majoritare. Acesta este motivul pentru care tara noastra a adoptat un cadru legislativ si institutional, apreciat la nivel european si international, prin care sunt asigurate drepturile persoanelor apartinand minoritatilor, inclusiv cea roma, scopul fiind crearea unui climat de toleranta si buna intelegere.

Ministerul Afacerilor Externe apreciaza ca sprijinul societatii civile si al liderilor minoritatii roma este esential, acestia avand capacitatea de a influenta in mod definitoriu schimbarile la nivelul beneficiarilor directi ai politicilor guvernamentale si europene.
Ministerul Afacerilor Externe va continua sa promoveze si sa protejeze drepturile si libertatile tuturor cetatenilor romani, inclusiv ale celor de etnie roma, tinand cont de statutul lor de cetateni europeni, sa depuna eforturi pentru a elimina incercarile de stigmatizare a comunitatilor de romi din strainatate si sa solicite respectarea normelor europene in vigoare in privinta liberei circulatii si anti-discriminarii.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință