Connect with us

Sanatate

Caravană de informare în comunităţile de romi, în contextul pandemiei

O caravană formată din specialişti în sănătate publică va porni în comunităţile de romi din 10 localităţi ale judeţului Satu Mare pentru a susţine sesiuni de informare în contextul pandemiei COVID-19, informează Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare, miercuri, pe Facebook.

„Caravana pentru copiii romi din Judeţul Satu Mare” este organizată de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Judeţul Satu Mare şi CJ Satu Mare şi vine în sprijinul comunităţilor defavorizate din judeţ prin dezvoltarea unui proiect de promovare a unui stil de viaţă sănătos.

„În următoarele 2 luni, specialişti în sănătate publică, cu sprijinul primăriilor partenere, vor susţine sesiuni de informare, educare şi conştientizare asupra riscului de îmbolnăvire a familiei şi a comunităţii în condiţiile pandemiei, dar vor fi organizate şi sesiuni de educaţie non-formală prin susţinerea unor spectacole de teatru de păpuşi”, precizează sursa citată.

Proiectul se adresează unui număr de 250 de copii şi 250 de părinţi din 10 localităţi ale judeţului.

„În această perioadă sensibilă din punct de vedere sanitar, este foarte important să punem accent pe prevenţie. În ultimii 4 ani, Consiliul Judeţean Satu Mare a investit foarte multe resurse financiare pentru asigurarea infrastructurii de sănătate, iar acest proiect care vine în ajutorul comunităţilor vulnerabile, prin promovarea unui stil de viaţă sănătos, este menit să întregească investiţiile în sănătatea publică”, a declarat administratorul public al judeţului, Nagy Szabolcs.

Proiectul în valoare de 33.340 lei beneficiază de un sprijin financiar în valoare de 30.006 lei din partea Agenţiei Naţionale pentru Romi.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință