Connect with us

La zi

Caravana Culturală soseşte în localitățile Lipovu, Mârza și Cerăt din județul Dolj

Săptămâna aceasta, Caravana Culturală va fi prezentă în localitățile Lipovu, Mârza și Cerăt din județul Dolj.


Evenimentul este organizat de Partida Romilor ”Pro-Europa” sucursala Dolj în parteneriat cu Centrul Național de Cultură al Romilor- Romano Kher.

Piesa de teatru ”Prințul cel obraznic și bătrânul înțelept” în regia lui Sorin Sandu, interpretată de actori romi se va juca direct în comunitate, la firul ierbii. Spectacolul se adresează deopotrivă copiilor, părinților, dar și bunicilor, adică tuturor celor care sunt sau au fost copii. Neluță Neagu, împreună cu taraful Calofir și Puiu Bucătaru ne vor aduc bucurie și bună dispoziție prin interpretarea unor melodii autentice lăutăreşti.

Pe toata perioada evenimentului cei prezenți vor putea descoperi în cadrul expoziției, personalități rome naționale și internaționale care trezesc în inimile etnicilor romi mândria de a fi rom.

Alături de Romeo Tiberiade, președinte al Asociației Partida Romilor ”Pro-Europa”- sucursala Dolj va fi Iulian Paraschiv, coordonatorul Regiunii Sud-Vest Oltenia al Asociației Partida Romilor ”Pro-Europa”, Preda Florin Silviu, consilier al Președintelui Consiliului Județean Dolj, Cristea Ana Maria Anne Anne, inspector pentru minorități din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Darius Matache, vicepresedinte al Asociației Partida Romilor ”Pro-Europa”- sucursala Dolj.

Prin această acțiune ne propunem să promovăm modele de succes în comunitățile de romi, pentru a trezi interesul copiilor și tinerilor în dezvoltarea potențialului de reușită în viața, depășind prejudecățile și stereotipurile legate de apartenența etnică.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință