Connect with us

Social

Când ai nevoie de un avocat

Iata unele din cele mai cunoscute situatii cand poti avea nevoie de un avocat bun care sa te reprezinte in justitie, intr-un caz mai mult sau mai putin complicat, dar din care stii ca poti obtine maximum de beneficii daca ai alaturi un specialist al legii, cu experienta.

  • Discriminare la locul de munca sau probleme la locul de munca

Exista legi de stat care reglementeaza drepturile angajatilor. Aceste legi ar putea sa nu fie usor de inteleg de catre persoanele obisnuite, dar cand exista un caz de discriminare, un avocat de drept comercial stie exact ce trebuie sa faca pentru ca clientul sau sa fie despagubit asa cum merita.

Puteti fi sigur ca si cealalta parte va angaja un avocat foarte bun pentru acest proces. Asa ar trebui sa faceti si dumneavoastra.

  • Probleme cu legea

Daca sunteti trimis in judecata si exista riscul sa pierdeti sume mari de bani, valori sau drepturi importante, atunci este cat se poate de evident ca aveti nevoie de ajutorul unui avocat cu experienta. Din nou, cealalta parte o sa aiba un avocat in proces, asa ca trebuie sa obtineti si dumneavoastra unul. Unele probleme se pot rezolva in afara instantei, dar cu siguranta veti avea nevoie de un bun negociator pe partea dumneavoastra.

  • Sofatul sub influenta bauturilor alcoolice

Conducerea sub influenta substantelor nepermise sau a alcoolului poate avea consecinte grave pentru sofer: amenda, inchisoare, pierderea carnetului sau orice alta combinatie din cele trei. Un avocat bun se poate intalni cu procurorul si poate reduce acuzatiile, mai ales daca este vorba despre o prima infractiune de acest gen pentru acel sofer. Nu mergeti niciodata in instanta cu o astfel de acuzatie, fara sa fiti reprezentat de un avocat, cu exeptia cazului in care sunteti dispus sa primiti pedeapsa maxima.

  • Un accident de masina cu vatamari corporale

Daca ati fost ranit intr-un accident de masina si nu a fost vina dumneavoastra, compania de asigurari a celuilalt sofer poate face presiuni asupra dumneavoastra pentru a rezolva cererea cat mai repede. Nu ar trebui sa faceti asta inainte de a discuta cu un avocat bun. S-ar putea sa nu fiti familiarizat cu legea, dar un avocat va poate ajuta sa obtineti despagubiri importante. De aceea, daca ati fost ranit intr-un accident, va recomandam sa nu vorbiti cu nimeni, cu exceptia politiei, pana cand nu veti fi reprezentat de un avocat.

  • Acuzatii penale

Sa fii acuzat penal este o chestiune cat se poate de serioasa si complicata. Este clar ca aveti nevoie de ajutorul unui avocat in asemenea cazuri. Un avocat bun poate studia problema pe toate partile si va poate reprezenta si apara in instanta. Ati putea chiar sa primiti o pedeapsa mai mica.

  • Divort

Cu toate ca in prezent divorturile pe care amiabila se pot solutiona si dizolva direct la notar, daca aveti un divor urat, atunci cel mai probabil veti simti nevoia unui avocat. Poate ca ambii parteneri vor apela la avocati pentru a le fi indeplinite cerintele. Cand cuplurile nu se pun de acord cu privire la detaliile unei despartiri, este nevoie de un avocat. Cand exista probleme serioase de partaj, proprietati, investiti, economii, sustinere, datorii si acorduri de incredintare a copiilor, doar un partener nebun ar putea neglija reprezentarea legala in instanta. Conditiile unui divort finalizat necorespunzator pot fi resimtite ulterior. De aceea, pentru a le evita, este vine sa apelati la ajutorul avocatilor inca de la inceput.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință