Connect with us

La zi

Campania naţională „VREM RESPECT!” la Bârlad

Efectele Campaniei Nationale „VREM RESPECT” se fac resimțite la nivelul municipiului Bârlad, după ce :


– Prefectul Eduard Popica a constituit o celula de criza la nivel judetean și a avut mai multe întâlniri cu victimele evacuării din cartierul Podeni și cpt. Grigore Ignat.


– Deputatul Adrian Solomon a intervenit în cadrul Consiliului Local unde și Asociația Partida Romilor are un reprezentant prin persoana domnului Sorin Raducanu, care la rândul sau a făcut presiuni asupra consiliului și a reprezentanților din primăria în vederea găsirii unei soluții viabile și imediate pentru rezolvarea situației comunității de romi!


A fost și rândul deputatului Romilor în Parlamentul României, Daniel Vasile împreună cu consilierii acestuia, domnii Adrian Berbec-Catalin Stănescu și coordonatorul regional – George Gogan, sa aibă prilejul unei întâlniri cu domnul primar Dumitru Boros și cu echipa acestuia, pentru o prezentare legitima a situației pe care aceștia au colectato cu ajutorul Fisei Localității, aplicata de către membrii asociației în perioada 11-14.09.2019.


A fost o discuție productiva, în care delegația Romilor a venit cu soluții legale, viabile și imediate pentru cele 50 de familii în prag de evacuare din cele 2 locații mai sus menționate, iar primarul cât și întreaga sa echipa au dat dovada de clementa și au acceptat sfaturile și soluțiile prezentate.
Mai mult, fiind 3 spete diferite, domnul deputat a propus ca săptămâni viitoare fiecare dosar sa fie evaluat individual, când ne vom întoarce pentru o alta întâlnire cu reprezentații primăriei.


Astfel soluțiile pentru cele 3 situații în care se afla romii în prag de evacuare sunt:


– relocarea sau prelungirea tacita: se adresează celor ce nu sunt într-o relație contencioasa cu instituția , iar Consiliul Local va emite o Hotărâre în vederea prelungirii tacite a contractelor; existând cazuri în care reprezentații departamentului economic au refuzat plata la ghișeu a datoriilor, s-a recomandat ca aceasta sa fie făcută prin intermediul RECIPISEI/MANDAT POSTAL


– recuperarea debitului și renuntarea la acțiunea în instanta împotriva Romilor; aici reprezentații primăriei au dat dovada de bune intenții


– 18 familii sunt în situația în care au Hotărâri Definitive de evacuare, dar totuși Primaria nu dispus de evacuarea efectiva a acestora, amanand procesul deocamdată; pentru aceasta situație se va face o comisie împreună cu reprezentații primăriei si fiecare dosar va fi evaluat.


Împreună cu romii din cartierul Podeni, ne-am deplasat în Comunitate și am stat de vorba și cu ceilalți oameni pentru a le asculta problemele, nevoile și dorințele, iar cea mai urgenta problema o reprezinta lipsa unui mijloc de transport pe ruta Podeni-scolile limitrofe-oras, de care ar avea nevoie cel puțin 200 de preșcolari și elevi în clasele primare, dar și alte 100 de persoane vârstnice, deoarece aceste locații se afla la cel puțin 6-7 km depărtare de Căsuțele Sociale.


Am promis, ca vom găsi o soluție, și va reprezenta misiune noastră rezolvarea aceastei probleme care afectează intreaga comunitate!!!

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință