Evenimente Actiuni

Campania naţională VREM RESPECT în oraşul Mizil, judeţul Prahova

Sucursala PRPE Prahova a vizitat pe 20. 10. 2019 comunitatea de romi din oraşul Mizil, judeţul Prahova. Aici trăiesc aproximativ 4500 de persoane de etnie romă.

Campania naţională VREM RESPECT demarată de Partida Romilor „Pro-Europa” a avut um mare impact în comunităţile de romi din judeţul Prahova. Echipa PRPE Prahova a luat la pas comunitatea de romi din Mizil.

Au fost întâlnite multe probleme şi nemulțumiriare cetăţenilor,cum ar fi: lipsa actelor de proprietate,  lipsa canalizării şi a apei potabile.

Orasul Mizil are o populaţie de aproximativ 18.000 de locuitori, dintre care o comunitate de romi ce numără 4500 persoane şi care in opinia administratiei publice locale nu există, deoarece asfaltul se termină acolo unde începe comunitatea de romi, iar pentru a avea acces la apa potabilă, fiecare gospodărie trebuie să achite suma de 3000 lei.

Echipa PRPE Prahova doreşte ca în urma acestei acțiuni, autoritatea publică locală şi autorităţile de la nivel județean și chiar central, să se implice în problemele reale ale comunității de romi, deorece aceste probleme nu sunt doar are romilor ci ale întregii societăţii. În acest sens PRPE Prahova va înainta o petiţie către autorităţile locale.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version