Connect with us

La zi

Campania Naţională „VREM RESPECT” în judeţul Sibiu

„NOI VREM RESPECT” este sloganul sub care Asociația Partida Romilor – „Pro-Europa” – Sucursala Sibiu desfășoară, în această perioadă, o serie de activități pentru sprijinirea populației de etnie romă.


Duminică, 15 septembrie, președintele filialei Sibiu, Petre Duca, a organizat, la Căminul Cultural din localitatea Târnava, județul Sibiu, o întâlnire cu membrii comunității rome. Pentru ca problemele oamenilor să ajungă direct la urechile guvernanților, invitații au fost doi miniștri: Petre Daea – ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Bogdan Trif – ministrul Turismului. La întâlnire a fost prezent și secretarul de stat Ilie Dinca. Au fost discutate problemele întâmpinate de romii din Târnava și au fost găsite căile de rezolvare.


Construirea fântânilor este o reală problemă în această comunitate săracă. Prin sprijinul personal al domnului deputat Nicolae Păun, s-a construit deja o fântână, iar ministrul Petre Daea a finanțat, în nume personal, construcția altor două fântâni.


Ministrul Bogdan Trif a subliniat importanța școlarizării romilor din această comunitate, oferind sprijin pentru aplicarea programului „a doua șansă”. De asemenea, Petre Duca a găsit soluția optimă pentru montarea a cinci stâlpi de curent electric, pentru a veni în sprijinul romilor din această comună.


Conducerea Asociației Partida Romilor – „Pro-Europa”- Sucursala Sibiu a împărțit pachete cu alimente membrilor săi, iar în cursul zilei de 17 septembrie, Petre Duca va dona, împreună cu alți membri ai Asociației, rechizite pentru copiii care merg la școala din Târnava.


Duminică, a avut loc și o ședință de filială a Asociației Partida Romilor „Pro-Europa”, în urma căreia Adrian Biri a fost ales în funcția de președinte al filialei din Târnava.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință