Connect with us

Evenimente Actiuni

Campania naţională VREM RESPECT în judeţul Bihor

În cadrul campaniei „VREM RESPECT”, în localitatea Tamasda, judeţul Bihor a avut loc şedinta de constituire a filialei locale, eveniment la care au luat parte peste 80 de membrii ai filialei locale a APRPE.

Şedinta a fost prezidată de presedintele sucursalei judeţene Lakatos Ioan, invitaţi speciali fiind Cordovan Ioan – directorul scolii din Ineu si Marian Daragiu.

Cei prezenţi si-au desemnat preşedintele şi membrii Consiliului Director, exprimând totodată nevoia de unitate în randul etniei rome şi determinarea de a avea cât mai mulţi reprezentanti in Consiliul Local, fiind constienţi ca numai astfel doleanţele lor se vor face auzite.

Un moment special a fost vizita la şcoala din localitate, unde ne-am întâlnit cu peste 100 de elevi de etnie romă, care ne-au prezentat rezultatele deosebite obtinute de-a lungul timpului in cadrul olimpiadelor scolare la nivel judetean si regional, peste doua treimi dintre acestia exprimandu-si dorinta de a continua studiile in cadrul liceeleor si scolilor profesionale.

De remarcat este faptul că atât elevii, cât şi părinţii acestora doresc înfiintarea unei clase cu predare în limba romani, echipa noastră asigurându-i ca va face tot posibilul petru îndeplinirea acestui deziderat.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință