Connect with us

La zi

Campania naţională “VREM RESPECT” a Partidei Romilor “Pro- Europa” şi în judeţul Alba

Campania naţională „VREM RESPECT” a debutat şi în judeţul Alba vineri 13 septembrie, în comunitatea de romi din comuna Scărişoara, zona munţilor Apuseni.

Pe parcursul a 3 zile, 13-15 septembrie, am organizat întâlniri cu membrii comunității de romi din Scărişoara pentru a identifica în mod real principalele probleme şi nevoi ale acestora în ceea ce priveste educaţia, sănătatea, infrastructura, cultura.

Cu aceasta ocazie am întocmit Fişa comunităţii, în vederea centralizarii respectivelor probleme si includerii acestora pe agenda publică a tuturor instituţiilor şi autorităţilor administraţiei publice locale, în scopul identificării și implementării de soluții fezabile în comunitățile de romi.

Sâmbătă 14 decembrie am desfăşurat o serie de activitati extra-şcolare cu elevii de clasele I-VIII din cadrul Scolii Gimnaziale Scărişoara care, in prezenta cadrelor didactice si a parintilor, au participat cu un deosebit interes la activitatile sportive si artistice planificate de sucursala judeteana Alba a Partidei Romilor.

Toţi participantii au primit diplome şi pachete cu dulciuri şi mâncare, iar castigatorii au primit si medalii, respectiv trofee si mingi de fotbal, in cazul castigatorilor campionatului de fotbal.

Duminică 15 septembrie, a avut loc o intrunire cu membri comunitatii de romi, la care au participat peste 60 de persoane, întrunire la care s-au discutat in concret principalele probleme care afecteaza traiul comunitatii de romi din Scărişoara.De asemenea, s-a propus la vot şi s-a votat în unanimitate o noua conducere a sucursalei locale Scărişoara.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință