Connect with us

La zi

Campania naţională PRPE – VREM RESPECT în judeţul Vaslui

Campania Națională „VREM RESPECT” acoperă o întreaga paletă de comunități rurale și urbane ale Romilor din Regiunea Nord-Est, iar obiectivele primordiale ale campaniei și instrumentul cel mai important se realizează de către reprezentanții noștri in comunitatile cu pondere semnificativa de romi, conform Folei localităţii.

Campania Nationala „VREM RESPECT” a ajuns și la Murgeni, județul Vaslui, o comunitate numeroasa de romi penticostali, cu lideri religioși, care au arătat mobilizare, implicare și au promis ca misiunea lor cea mai importanta pentru viitorul apropiat este sa-si susțină proprii candidații la alegerile locale de anul viitor, pentru a le putea fi reprezentate mai bine drepturile, nevoile și problemele.

În urma discuțiilor purtate de domnul deputat Daniel Vasile, susținut de către o parte a Consiliul Director al Sucursalei Murgeni, cu domnul primar Ioan Buta, s-a concluzionat ca principala problema a comunității de romi o reprezinta lipsa actelor de proprietate, a actelor de identitate și nelipsita problema a infrastructurii și a asfaltului pe unele dintre străzile urbei, acolo unde locuiesc romii. In acest sens, s-a stabilit ca, în viitorul apropiat, reprezentanții UAT-ului se vor deplasa la București în vederea organizării unei întâlniri în CADRUL MDRAP, susținuți fiind de către deputatul Daniel Vasile.

Este de retinut ca exista și dovada bunelor intenții din partea autorităților locale, unde acestea finanțează, de la Bugetul Local, Biserica Penticostală a celor aproximativ 700 de romi penticostali, existând Hotărâri de Consiliu Local în care sume de bani sunt direcționate către asociația acestora.

Din cauza apartenentei religioase a comunității de romi din Murgeni, o zi în Comunitate s-a transformat în ,,Seara de Veghe” unde au fost aduse mulțumiri tuturor celor care au făcut posibila Adunarea în Biserica.

De menționat este faptul ca pentru regiunea Nord – Est, activitatile de promovare si organizare a reuniunilor din cadrul campaniei ,,VREM RESPECT”, sunt asigurate de către membri Organizatiei de Tineret Partida, Romilor Pro-Europa, respectiv Adrian Berbec, Stanescu Cătălin si George Gogan.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință