Connect with us

Activitate parlamentara

Camera Deputaţilor: Elevii din învăţământul profesional şi dual beneficiază de masă caldă şi prin servicii de catering

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic, dar şi elevii din învăţământul dual pot beneficia de masă gratuită

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic, dar şi elevii din învăţământul dual pot beneficia de masă gratuită în cantinele şcolare sau prin servicii de catering şi cazare gratuită în internatele şcolare.

Deputatul minorității rome în Parlamentul României, Cătălin Manea spune că măsurile vor stopa abandonul școlar și vor asigura forța de muncă pe piața din România.

„România are nevoie de forță de muncă calificată și cred eu că am putea combate deficitul de forță de muncă cu oameni de pe teritoriul României, cu tineri care ar putea să dobândească competențe și abilități practice, și nu apelând la importul de forță de muncă calificată din țări mai mult sau mai puțin exotice”, a declarat Cătălin Manea.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare introducerea posibilităţii de acordare a unei mese gratuite elevilor înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum 3 ani şi prin intermediul serviciilor de catering, nu numai la cantinele şcolare, cum este în prezent.

„Elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum 3 ani, precum şi elevii din învăţământul dual pot beneficia de masă gratuită în cantinele şcolare sau prin servicii de catering şi cazare gratuită în internatele şcolare. Cheltuielile pentru cazarea şi masa acestora se pot asigura, în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinaţie şi din bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor sau ale judeţelor, după caz, prin hotărâri ale autorităţilor deliberative ale acestora”, se arată în proiectul de lege.

Proiectul a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință