Connect with us

Asul de trefla

Cactusul sau busuiocul – Plante din locuinţă care purifică aerul

Mobilierul, elementele decorative sau echipamentele electronice dintr-o locuinţă pot deveni nocive pentru sănătate, potrivit conducerii Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale (BRGVLFPAM) Buzău, astfel încât, prin proiectul „Plante care purifică aerul”, specialiştii încearcă să ofere soluţii naturale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în case, atrăgând atenţia, totodată, şi asupra capcanelor din universul vegetal.

Pe cât de comode pot fi elementele de mobilier nou achiziţionate, pe atât de dăunătoare se pot dovedi în anumite condiţii. Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău a dezvoltat un proiect – „Plante care purifică aerul” -, prin intermediul căruia sunt reliefate aspecte legate de anumite specii ale căror caracteristici bio-chimice pot ajuta în spaţiile de locuit.

Una dintre plantele care pot purifica aerul, utilizată într-o gamă largă de domenii, este busuiocul. Totodată, cactusul poate deveni extrem de util în locuinţele în care sunt folosite echipamente electrice, televizoare, dispozitive mobile sau calculatoare.

 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință