Connect with us

Educatie

Buzău: Campus pentru învăţământul dual şi tehnic superior

Proiectul de 20 de milioane de euro pentru înfiinţarea unui campus pentru învăţământ dual şi tehnic superior în municipiul Buzău a fost acceptat la finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a anunţat primarul Constantin Toma.

În cadrul acestui campus de nivel universitar, tinerii vor avea posibilitatea de a învăţa, pe lângă noţiunile teoretice, o meserie pe care apoi să o practice în cadrul unor companii.

Potrivit primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, campusul va fi amenajat pe o suprafaţă de peste 8 hectare de teren şi va fi dotat cu facilităţi şi infrastructura necesară desfăşurării cursurilor practice pentru elevii care vor opta pentru învăţământul dual.

Liceul Tehnologic „D. Filipescu” din Buzău este una dintre unităţile de învăţământ care desfăşoară cursuri în sistem dual şi care s-a alăturat proiectului desfăşurat de administraţia locală.

Conducerea Agenţiei Judeţenă pentru Ocuparea Forţei de Mnuncă (AJOFM) Buzău consideră că înfiinţarea unei structuri de învăţământ dual la un asemenea nivel va aduce plus valoare pieţei forţei de muncă, în situaţia în care mii de persoane nu au loc de muncă din pricina lipsei unei calificări.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință