Connect with us

Educatie

Buzău: 5.000 de ghiozdane şi 80.000 de cărţi în noul an şcolar

În debutul noului an şcolar, Primăria Municipiului Buzău va distribui elevilor din ciclul primar 5.000 de ghiozdane dotate cu rechizite, inclusiv 80.000 de cărţi pentru încurajarea lecturii.

Pachetele ce conţin ghiozdane şi rechizite de bază vor fi distribuite tuturor elevilor, în special celor ale căror familii se confruntă cu situaţii financiare precare.

„Mă adresez părinţilor cu copii din învăţământul primar din municipiul Buzău, respectiv de la clasa pregătitoare până la nivelul clasei a-IV-a. Primăria Municipiului Buzău, pentru al doilea am consecutiv, dăruieşte fiecărui elev la început de nou an şcolar, câte un ghiozdan în care sunt toate cele necesare: un penar complet, caiete de toate tipurile, inclusiv de desen şi cele necesare scrisului. În prima zi de şcoală, în toate şcolile municipiului vor fi distribuite fiecărui elev aceste bunuri atât de necesare începerii noului an şcolar. Sunt circa 5000 de ghiozdane”, a transmis primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Administraţia locală va distribui în acelaşi timp pachete cu cărţi, iniţiativă pornită din dorinţa de a încuraja elevii să citească.

„Această acţiune completează cealaltă acţiune anuală a Primăriei, ‘Buzăul citeşte, prin care distribuim fiecărui elev pachete gratuite cu 3-4 cărţi şi un jurnal de lectură. Asta însemnând circa 80.000 de cărţi atent alese pentru ca elevii noştri să fie încurajaţi să citească mai mult, pentru că lectura este esenţială pentru formarea oricărui om”, a mai precizat Constantin Toma.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință