Connect with us

Educatie

Burse pentru 68 de tineri olimpici care vor studia în România în domeniul cercetare-dezvoltare-inovare

Un număr de 68 de tineri cu performanţe deosebite la învăţătură şi rezultate la olimpiadele naţionale şi internaţionale care aleg să îşi continue studiile universitare în România vor beneficia de finanţări de peste 3,7 milioane de lei pentru activităţi de cercetare-dezvoltare şi inovare.

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, semnarea contractelor de finanţare cu nouă universităţi din întreaga ţară ai căror studenţi au înregistrat performanţe deosebite la învăţătură şi rezultate solide la olimpiadele naţionale şi internaţionale.

„Investim în viitor: după şase ani, am reuşit să deblocăm finanţarea pentru programul „Grantul pentru tineri cercetători Regele Carol I”! 68 de elevi de liceu geniali vor primi burse de la 1.000 la 6.000 de euro anual, pentru rezultatele lor fantastice la olimpiade, pentru a continua să studieze în ţară şi pentru a duce România la următorul nivel, prin cercetare şi inovare”, a declarat ministrul Bogdan Ivan, citat în comunicat.

Astfel, pentru laureaţii la olimpiade internaţionale se acordă:
* 6.000 euro pe an pentru medalia de aur/ premiul I;
* 5.500 euro pe an pentru medalie de argint/premiul II;
* 4.000 euro pe an pentru medalie de bronz/premiul III;
* 3.500 euro pentru menţiune.

Pentru laureaţii la olimpiade naţionale se acordă:
* 4.000 euro pe an pentru medalie de aur/premiul I;
* 3.500 euro pe an pentru medalie de argint/premiul II;
* 3.000 euro pe an pentru medalie de bronz/premiul III;
* 2.500 euro pentru menţiune.

Suplimentar acestor granturi, se acordă sprijin:
* pentru participarea la evenimente ştiinţifice internaţionale şi/sau pentru protecţia drepturilor de proprietate intelectuală – 1.000 euro/an pentru fiecare participant la grant;
* pentru o echipă formată din cel puţin doi studenţi, din care minim unul olimpic, proveniţi din una sau mai multe universităţi, pentru materiale, subansamble şi subcontractări pentru realizarea unor demonstratoare tehnologice sau promovarea unor idei realizate în echipă, cu care aceasta se prezintă şi se clasifică la concursuri internaţionale de prestigiu – 3.500 euro/an/echipă.

Potrivit sursei citate, bugetul total al programului este 3.740.748,80 lei.

Cele 9 universităţi cu care au fost semnate contracte de finanţare sunt: Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință