Connect with us

La zi

Bursă pentru romi, pe perioada studiilor universitare

Tinerii de etnie romă pot beneficia de o bursă în valoare de 1300 de euro, din partea Centrului de Informații Universitare și a Fondului pentru Educația Romilor. În perioada 9-10 iulie 2015 la Chișinău s-a desfășurat un forum al bursierilor programului de Burse Universitare în Drept și Științe Umaniste (LHP) al Fondului pentru Educația Romilor (REF), care are scopul de a elimina discriminarea în domeniul educației. 

În ultimii 10 ani, Fondul pentru Educația Romilor, cu suportul financiar al Fundaţiei „Comemorare, Responsabilitate şi Viitor”, a susţinut sute de tineri Romi din Moldova, Rusia şi Ucraina să-şi atingă scopurile academice şi profesionale prin intermediul burselor academice.

Aceşti foşti şi actuali studenţi sunt uniți prin identitatea lor. Ei se întâlnesc o dată pe an pentru a-şi împărtăşi experienţele, a-şi afirma identitatea de romi şi a dezvolta noi iniţiative şi colaborări.

Mulți dintre studenții beneficiari ai programului provin din medii nefavorabile şi sunt prima generaţie din cadrul familiei lor cu studii de nivel postșcolar. Mulţi dintre ei se implică activ în dezvoltarea comunităţii lor chiar din perioada studenţiei. Până în prezent, 469 de studenți au beneficiat de burse și suport academic în cadrul acestui program, dintre care 131 – studenți din Moldova.

Totodată, în cadrul programului, anual, se oferă granturi mici pentru stimularea beneficiarilor de a se implica în comunitățile locale de romi. Până în prezent, trei grupuri de studenți romi din Moldova au beneficiat de astfel de granturi pentru dezvoltare comunitară în valoare de până la 2500 euro per grant.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință