Connect with us

Social News

Bulgarii şi românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Aproximativ 8,3% din populaţia Uniunii Europene nu îşi permitea în 2022 o masă care să conţină carne, peşte sau echivalentul vegetal odată la două zile, în creştere cu un punct procentual faţă de situaţia din 2021, arată datele publicate luni de Eurostat.

Mai mult, în rândul persoanelor aflate în risc de sărăcie, ponderea celor din UE care nu îşi permiteau o masă adecvată era de 19,7% în 2022, în creştere cu 2,2 puncte procentuale comparativ cu situaţia din 2021.

Această diferenţă între populaţia totală şi cea expusă riscului de sărăcie, în termeni de capacitate de a-şi permite o masă adecvată, era vizibilă şi în rândul statelor membre UE. Cea mai mare pondere a persoanelor în risc de sărăcie care nu îşi permiteau o masă adecvată se înregistra în Bulgaria (44,6%), urmată de România (43%) şi Slovacia (40,5%). La polul opus, cel mai mic procent se înregistra în Irlanda (5%), Luxemburg (5,1%) şi Cipru (5,6%).

Când vine vorba de populaţia totală, 22,1% dintre români nu îşi permiteau în 2022 o masă adecvată, acesta fiind cel mai mare procent din UE, faţă de doar 1,4% dintre irlandezi.

Capacitatea de a-ţi permite o masă adecvată face parte din Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă (SDG). Obiectivul de Dezvoltare Durabilă numărul 2 vizează Eradicarea foametei şi a tuturor formelor de malnutriţie până în 2030.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință