Connect with us

La zi

Bulgaria: Măsuri speciale aplicate în mai multe oraşe în cartierele locuite de romi

Măsuri speciale sunt deja aplicate în mai multe oraşe în cartierele locuite de romi. Mii de romi bulgari au revenit recent din statele occidentale şi există temerea că unii dintre ei ar fi putut contracta acolo coronavirusul, notează Reuters.

La Nova Zagora, Kazanluk şi Sliven, unde locuiesc peste 50.000 de romi, autorităţile au instalat puncte de control pentru a nu permite ieşirea romilor în grupuri mari. ”S-ar putea ca ei să se simtă discriminaţi, dar nu este nicidecum aşa ceva. Nu acesta este scopul măsurii”, a precizat în faţa presei primarul oraşului Nova Zagora, Nikolai Grozev.

Pe de altă parte, în cadrul eforturilor de combatare a răspândirii epidemiei, parchetul din Sofia a cerut informaţii primarului capitalei despre măsurile aplicate de autorităţile locale în cartierele de romi şi despre controlarea grupurilor mari de bulgari reveniţi din ţări cu risc ridicat şi care nu respectă carantina obligatorie.

Parchetul a cerut de asemenea informaţii despre opţiunea de a se asigura camere cu termoviziune, echipament de protecţie şi despre prezenţa mediatorilor pentru a creşte gradul de conştientizare în rândul comunităţilor de romi cu privire la pericolele legate de nerespectarea măsurile împotriva epidemiei.

Potrivit site-ului novinite.bg, la Burgas, primarul Dimitar Nikolov a declarat că celula de criză la nivel local a decis că locuitorilor din cartierele de romi din oraş le va fi măsurată temperatura cu o dronă echipată cu o cameră cu termoviziune. Maşini de poliţie patrulează constant în jurul celui mare cartier de romi din oraş, Komluka, monitorizând respectarea măsurilor împotriva răspândirii virusului.

Bulgaria a declarat săptămâna trecută stare de urgenţă şi avea vineri 129 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, cu 22 mai multe faţă de joi, şi trei decese.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință